Google+ Badge

Thursday, November 1, 2012

Pendaftaran BRIM 2.0 Mulai 1 November 2012

PUTRAJAYA - Pendaftaran bagi Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 akan bermula pada 1 November ini, umum Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah pada Isnin. Beliau berkata tempoh selama dua bulan diberikan bagi membolehkan orang awam mendaftar di Lembaga Hasil Dalam Negeri dan pejabat daerah bermula daripada tarikh berkenaan. "Bagi mereka yang pernah menerima BR1M mereka tidak perlu mendaftar sekali lagi kerana mereka akan mendapatnya secara automatik. "Pendaftaran ini adalah bagi mereka yang tercicir sebelum ini dan orang bujang berusia 21 tahun ke atas yang mempunyai pendapatan RM2,000 dan ke bawah," katanya Ahmad Husni berkata kerajaan merancang untuk memberikan BR1M pada awal tahun hadapan. Pada pembentangan Belanjawan 2013, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, mengumumkan kerajaan sedia menyambung pemberian BR1M 2.0 kepada penerima sedia ada dan baru serta individu yang belum berkahwin yang memiliki pendapatan bulanan RM2,000 dan ke bawah. disini saya sertakan laman web borang dan isian online nya
INLAND REVENUE BOARD OF MALAYSIA
lhdnlogolight
INLAND REVENUE BOARD OF MALAYSIA
Agency Under The Ministry Of Finance
Together We Develop The Nation
OFFICIAL IRBM PORTAL >
B.Melayu ] [ English ] 


CUSTOMER SERVICE CENTRE

Toll free Number 
1-800-88-LHDN(5436) 


ANNOUNCEMENT

Pendaftaran pemohonan BR1M 2.0 akan bermula pada 1 November 2012. Tarikh tutup permohonan akan diumumkan kelak. Borang-borang permohonan BR1M 2.0 boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), Jabatan Pembangunan Persekutuan, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Jabatan Penerangan serta agensi-agensi Kerajaan atau dimuat turun melalui pautan dibawah.
BORANG BR1M 2.0


Sebarang persoalan boleh dikemukakan kepada email : br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline 1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat bermula 1 November 2012.
DISCLAIMER: Inland Revenue Board of Malaysia shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this website.
Best viewed using Internet Explorer 8.0 or Mozilla Firefox with 1024x768 screen resolution. 
Copyright Reserved 2012 © IRBM

No comments:

Post a Comment